Hemgjord glass

På begäran från Instagrambild på hallonglass så kommer här receptet. Alldeles vanlig gräddglass blir det. Genuin och härlig och passar som avslutning på långhelgens försmak på semester.

5-6 portioner
En knapp dl socker
2,5 dl grädde
1,25 dl mjölk
1 ägg
Knappt en halv tsk vaniljpulver
125 g hallon
(kokta 1 min enligt livsmedelsverkets rekommendationer)

Vispa ägget fluffigt, tillsätt sedan sockret under fortsatt vispning. I med mjölk och grädde, vispa vispa. Vaniljpulver och avsvalnade hallon, visp igen så allt blandar sig. Smeten är lös. Häll i glassmaskin eller sätt in i frysen och ta ut varje kvart och rör runt. Glassmaskin tar ca 30 min. Frysa manuellt tar ett par timmar, kanske mer.
Riv över god choklad innan servering, chilismak var toppen.

Hallonen kan bytas ut mot annan smaksättning. Ägg och gräddmjölken är konsistensgivare i det här receptet, byts dessa ut blir slutresultatet annorlunda. Sötning och smaksättning kan man variera.

20130623-222504.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s