Drömtabata

I morse på väg till jobbet formulerade jag drömtabatapasset i huvudet (ni ska veta vilka bra idéer jag får på cykeln). Redskap som jag tycker är riktigt roliga att träna med, övningar som garanterat ger puls och helkroppsutmaning. Jag skrev ner passet på ett par post its (vad annars? mvh Queen of post its) när jag kom fram till jobbet fotade och la ut på Instagram för att ta fram när jag får hem mitt Battlerope som jag beställt. Så här har ni det. Tabatan jag drömmer om när jag har vilodag. Känner du till övningarna, bara kör. Annars, ta hjälp av någon som kan visa tekniken.

20 s jobb 10 s vila, 4 min på varje övning

1. Battlerope/snakerope tvåarms, varannanarms, sida till sida… Välj vad ni vill 🙂

2. Wallball/slam en stor mjuk medicinboll kastas antingen mot vägg och fångas upp i en benböj innan den kastas igen, eller drivs bollen uppifrån ansiktshöjd ungefär rakt ner i underlaget. Explosivt. Se till att du använder en vägg för ändamålet, och lägger matta mellan vid slamming ner i golvet om gymmet kräver det.

3. Kettlebells sving. Svinga tungt. Höften driver rörelsen.

4. Utfallssteg med axelpress i benbytet när du liksom balanserar på ena benet.

5. Bonusövning: Plankrodd med knäindrag. Rodd, rodd, knä, knä, så du har tre kontaktpunkter i golvet hela tiden. Förläng kroppen parallellt med golvet, lång och stark.

Varva ner på ditt favoritsätt. Dynamisk rörlighet är kärlek till min kropp, rulla på foamroller är också fantastiskt. Ge kroppen några djupa, mjuka andetag innan du är klar. Att medvetandegöra sin andning och andas lugnt och långsamt kopplar på kroppens anti-stressystem. Klar på lite drygt en halvtimme inklusive uppvärmning och nedvarvning.

20130524-225305.jpg
Originallapparna. Mitt skrivbord är tapetserat med post its…

Uppdatering: om inte tabatatiden räcker till för att hålla upp pulsen i wallballen där varje repetition tar några sekunder, öka jobbtiden till 30 s och 10 vila. Förlängd tabata…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s