Fredagsfys som blev fredagsmys

Jag avslutar vardagarna i den här veckan med en jobbedag minsann. Om jag kom ihåg hur man gör? Knappt. Fick jag något gjort? Ja, massor. Blev jag trött. Ja!! Men det kan ha varit den skräpiga sömnen som var boven där. Nej, inte sonen som stört min skönhetssömn. Oklar anledning till varför jag har vaknat varenda gång jag har vänt mig i sängen inatt. Onödigt i vilket fall.

Mina föräldrar och min lillasyster kom igår. Efter 3 timmar här hade pappa hunnit baka 2 sorters småkakor. Idag när jag kom hem från jobbet hade han även bakat saffranslängder med mandelmassa, äpple, russin och mandel. Joråsåatte. Här levs det sött och gott för tillfället.

Lillasyster ville träna idag, och jag ställde upp som gymsällskap. Hade en mer eller mindre random lista på övningar som väntade på att provas nästa gymbesök, så den tog jag med mig. Lillasysters kille följde också med. Jag var inte alls pepp, och tyvärr så kom aldrig peppen ifatt även om jag var mycket piggare när jag gick än när jag kom. Jag hann ändå med en hel del. Som sagt, det fanns inget tema på passet mer än att det var övningar jag ville göra. Som uppvärmning rehabade jag. Alla mina skavanker. Fötter, höfter, bröstrygg. Sedan följande. Varje övning gjordes till uttråkning och det gick ganska fort.

-Knä till armbågar hängande i stång. Eller så högt upp som möjligt i alla fall.
-Burpee till Pull-up. De tre första Pull-upsen går bra, sen hoppar jag mer och mer uppåt och bromsar ner. Här kände jag mig nästan tuff en liten stund.
-Hög TRX-rodd. Ja, en vanlig rodd med armbågar ut och handtagen till armhåle/axelhöjd.
-Frivändningar med olympisk stång. Men de gick inget bra. Fick ont i ryggen av för mycket svank. Får inte till det. Öva mer.
-Bålrotation hållande i änden av en olympisk stång, och andra änden fastkilad i en viktplatta. Övningen kommer från Jari Ketolas program i senaste Fitness lifestyle.
-Step-up på bänk, med stång på raka armar över huvudet. Även denna övning från samma program som övningen ovan.
– Maxtest armhävningar. 20 stycken.

Det var tänkt som fredagsfys, men tempot kunde man knappast imponeras av så det blev faktiskt mer fredagsmys. Helt ok. Väldigt fint faktiskt och med tanke på att jag redan har träningsvärk så verkar övningarna bitit ganska bra.

Kvällen har bjudit på isskulpturvandring nere i stan. Fantastiskt vackra skulpturer.

20130222-212024.jpg

20130222-212038.jpg

Lite mer fredagsmys på foamrollern nu. Den är så himla bra!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s